1. Pyrin syömään mahdollisimman puhdasta ruokaa. Tämä tarkoittaa luomu-tuotteiden ja lähiruoan suosimista, teollisesti tuotettujen ja pitkälle jalostettujen elintarvikkeiden välttämistä sekä KEVYT, LIGHT ja keinotekoisesti RASVATTOMIKSI tehtyjen tuotteiden välttämistä.

2. Pyrin kasvis- hedelmä- ja marjavoittoiseen ruokavalioon. Eli tavoitteena on saada suurin osa päivän ravintotarpeesta täytettyä näiden ryhmien elintarvikkeilla.

3. Rajoitan ruoan ja juoman määrää. Lautasmalli on tästä hyvä esimerkki. Ruokaa pyritään syömään lautasmallin mukaisesti eikä sitä santsata. Maitoa (HUOM! LUOMUKEVTMAITOA) juodaan 1 lasillinen ruoan kanssa, muutoin janojuomana juodaan pääsääntöisesti vettä.

4. Perjantai-iltana on karkkipäivä. Tällöin voi syödä aivan mitä haluaa. Mieliteot oletettavasti muuttuvat terveellisempään suuntaan projektin edetessä luonnostaan.

5. Kahvia saa juoda 2 mukillista päivässä. Kahvin juomista pyrin vähentämään, koska sen kanssa tulee aina syötyä makeita herkkuja, kuten keksejä ja pullia.

6. Pyrin lisäämään liikuntaa ja ulkoilua kohtuudella. Sohvaperunan ei kannata aloittaa maratonin treenaamista, enkä muutenkaan usko liialliseen fanaattisuuteen missään asiassa, edes urheilussa. Sopivia aloittelijan lajeja ovat venyttely, kävely, tanssi ja vaikkapa uiminen.

7. Yritän kukistaa ainaisen kiireen. Ihminen ei ole robotti. Toisinaan on hyvä olla perunana sohvan nurkassa. Puhelimenkin voi halutessaan laittaa kiinni eikä sähköpostia kannata tarkistaa viiden minuutin välein. Täytyy muistaa olevansa olemassa, vaikkei koko ajan koodakaan tekemisistään facebookissa.

8. Nautin elämästä! Teen itselleni mieluisia asioita ja otan aikaa ihan vain itselleni. Nautin yksin olosta ja omasta seurastani.

9. Sanavarastooni kuuluu myös sana EI. Kiltti tyttö ei saa muuta kuin hermoromahduksen.

Tässäpä näitä tavoitteita näin aluksi. :O)